Varen met de 'Stad Almelo II'

Reportages van de vaart met de praam staan online op:

Marinus Blaak van de "Gele Raaf"

Gele Raaf: http://geleraaf.nl/2017-1/praamvaart/praamvaart.ht...

Logboek Stichting Almelose Platbodems

In Juli ontvingen wedeANBI status ( Algemeen Nut Beogende Instelling).

Vanwege deze ANBI status zijn schenkingen vrijgesteld van schenk- en erfbelasting.

Help de Stichting haar doelstelling : “aandacht voor de historie van de Almelose Haven en de vroegere scheepvaart alhier “

waar te kunnen maken door een gift over te maken op:

NL 31 RABO0102260583

Juni 2017

In de maand juni zijn we begonnen met vaartochten op woensdag- en vrijdagmiddag.

Aanmeldingen hiervoor zijn telefonisch te maken via “Frame Offices”

Tel :0546 204000

De boot wordtrond 11.15 uur naar het terras van ‘de Hoofdzaak’ gevaren , waarna de afvaart vanaf het terras van ‘de Hoofdzaak’ om 13.00 uur is.Varen gebeurd door een schipper met scheepsmaat.

Ook voor kinderpartijtjes blijkt deze vaartocht van 1,5 uur succesvol te zijn.

Mei 2017

prachtig kastje door Harry Gierveld gemaakt direct achter de mast , kan afval in worden verzameld.

18 Mei: Doop door de Almelose wethouder mevr.Christien van Wijk. Na een toespraak van de secretaris over de vroegere bedrijvigheid in de Almelose haven wierp mevr van Wijk op aanwijzen van de voorzitter Ron Hubregtse een emmer onvervalst kanaalwater over de boot , waarbij gelijktijdig de doeken over de nieuwe naamplaten werden weggetrokken.

de nieuwe naam is : 'Stad Almelo II'.

De naam was gekozen naar voorbeeld van het 100 jaar geleden hier varende 'Zwolsche Bootje' die met goederen en passagiers (!) 3x per week naar Zwolle voer en de naam 'Stad Almelo' droeg.

Tijdens de doop werden shanty-liederen gezongen door "de Oostvaarders" die met een 40 man groot koor voor veel sfeer zorgden. Dank.

De hele doopplechtigheid werd mogelijk gemaakt door lunchroom "de Hoofdzaak", die de gasten en koorleden van hapjes en drankjes voorzag.

Ook veel dank aan de 'Hoofdzaak'.

Maart

Aanschaf zeilpraam voorzien van dieselmotor

Mei

overvaren praam van Akkrum naar Almelo

Mastschuren uitgebreid 3x lakken mast , alle beslag hersteld en gelakt,

maken zwaardhoezen en beschermhoes voor het roer,

de kapotte bilgepomp vervangen en een nieuwe hollandse vlag geplaatst , vaarboom gerepareerd en voorzien van pikhaak en een nieuw eiken gaffelstuk

Aug.

De dieselmotor schoongemaakt, bijgeschilderd en slangenklemmen vervangen.

De binnenzijde van de motorkist voorzien van nieuwe geluidisolatie

Het dekkleed gewijzigd en aangepast voor gebruik van staande mast met toepassing van loodzakken rondom en metalen mik maken.

Lopend want, alle blokken en lijnen gerenoveerd

Sept.

De motor en de kabels van de maststrijkinrichting compleet vervangen en een dubbele lijnschering aangebracht.

De houten schaarmik vervangen door een vaste stalen mik [ afneembaar]met eikenhouten draagbalk op het achterdek

Rol bij opening ‘Dollegoorbrug’ op verzoek van gemeente Almelo

Okt.

Elke woensdagmiddag oefenen; instructie aan vrijwilligers

De brandstofmeter en de boardverlichting gerepareerd.

De bun onder de vloerplanken gereinigd en roestplekken bijgewerkt.

Inspektieluikje in motorkist t.b.v. oliepeilstok aangebracht.

De eiken achterbankzitting en rugleuning opgedeeld in drie delen i.v.m. betere bereikbaarheid van het achteronder.

Een eiken kaartenkistje aangebracht t.b.v. de nodige papieren, het B.P.R. en de schepenalmanak.

Een eiken opbergkist aanbrengen t.b.v. de reddingsvesten, brandblusdeken, EHBO-doos, poederblusser en

frisdrank.

Nov.

bijboot bij Sinterklaasintocht

Financiële verantwoording 2016

Oprichting van de stichting werd mogelijk gemaakt door een drietal rente vrije leningen van 15.000 euro.

De aankoop van de Praem bedroeg 14.500 euro.

Aan leges voor de ligplaats werd 42,30 euro besteed.

Liggeld 2016 bedroef 218,53 euro

Materiaalkosten bedroegen140,91 euro

In natura waren er veel kleine bijdragen van diverse vrijwilligers in de vorm van materialen en vele uren inspannende werkzaamheden waarbij H. Gierveld gouden handen bleek te hebben. De schilderwacht schonkkwalitatief hoogwaardige materialen en stelde een droge ruimte voor werkzaamheden ter beschikking.

De eerste donatie werd gedaan door de heer Tax , gemeenteambtenaar te Almelo.

An unexpected error occurred.

An error occurred while processing this request.

< Back to Home